Politiske partier i Danmark ved valget til Europa-Parlamentet 2024

Politiske partier i Danmark ved valget til Europa-Parlamentet 2024

I 2024 har valget til Europa-Parlamentet tiltrukket stor opmærksomhed ikke kun i Danmark, men i hele Europa. Danske politiske partier forbereder sig aktivt til dette valg med henblik på at opnå repræsentation i Europa-Parlamentet og påvirke fremtiden for Den Europæiske Union. I denne artikel vil vi se nærmere på de vigtigste danske partier, der deltager i valget til Europa-Parlamentet i år.

Play Video

Socialdemokratiet

Under ledelse af Mette Frederiksen er Socialdemokratiet en af de førende politiske kræfter i Danmark. De støtter social lighed, retfærdighed og bæredygtig udvikling. På europæisk plan arbejder Socialdemokratiet for et mere integreret Europa, hvor socialpolitikken er i centrum.

Play Video

Venstre

Venstre, også kendt som Det Liberale Parti i Danmark, ledes af Troels Lund Poulsen. De fremmer økonomiske reformer, en fri markedsøkonomi og udvidelse af personlige friheder.

Play Video

Dansk Folkeparti

Dansk Folkeparti, ledet af Morten Messerschmidt, er kendt for sin euroskeptiske holdning. De går ind for begrænsning af migration og bevarelse af national suverænitet.

Play Video

Radikale Venstre

Radikale Venstre, ledet af Martin Lidegaard, har centristiske og proeuropæiske synspunkter. De støtter udvidelse af menneskerettigheder, demokrati og klima-initiativer i EU.

Play Video

Socialistisk Folkeparti

Socialistisk Folkeparti, ledet af Pia Olsen Dyhr, fremmer social retfærdighed, økologisk bæredygtighed og arbejdstagerrettigheder. På europæisk plan stræber de efter en grøn omstilling og sociale reformer og støtter tæt samarbejde mellem EU-landene.

Play Video

Alternativet

Alternativet, ledet af Franciska Rosenkilde, repræsenterer grønne og sociale innovationer. De går ind for radikale ændringer i klima- og bæredygtighedspolitikken samt en mere demokratisk og gennemsigtig Europa.

Play Video

Enhedslisten

Enhedslisten, eller Den Rød-Grønne Alliance, ledet af Pelle Dragsted, har venstreorienterede synspunkter og kritiserer EU’s neoliberale politik. De går ind for styrket social beskyttelse, højere skatter for de rige og kampen mod klimaændringer.

Play Video

Det Konservative Folkeparti

Det Konservative Folkeparti, ledet af Mona Juul, fokuserer på at bevare traditionelle værdier, økonomisk stabilitet og sikkerhed. I Europa-Parlamentet arbejder de for strammere migrationspolitik og styrkelse af det europæiske forsvar.

Download EU SPIL Nu!

Ved valget til Europa-Parlamentet 2024 deltager forskellige danske politiske partier, som hver især tilbyder deres unikke løsninger for Europas fremtid. Uanset deres politiske orientering spiller de alle en vigtig rolle i udformningen af europæisk politik og fremtiden for Den Europæiske Union. Hver vælgerstemme er vigtig, da den bestemmer, hvilken retning Europa vil bevæge sig i.

Hvis du ønsker at vide mere om partierne og valgprocedurerne i Danmark, kan du downloade appen EU SPIL.

Download vores Android-app.

Adgang til EU SPIL for iOS-brugere