PROJEKTER

EU SPIL

Dansk Socialarbejde, støttet af EURopanævnet, præsenterer EU-spillet, en interaktiv applikation, der inviterer dig til at dykke ned i EU’s komplekse strukturer og demokratiske procedurer.

EU-spillet er designet til unge danskere, der vil lære mere om EU og dens rolle i deres liv. Du vil skabe din egen personlige avatar og begive dig ud på en rejse gennem de politiske og virtuelle landskaber i Europa. 

RIGSFÆLLESSKABET, NORDEN OG EU

Demokrati og Selvforståelse i Folketinget: En Ny Æra for Færøske og Grønlandske Sprog

For nylig tog det danske Folketing et betydeligt skridt mod at styrke den demokratiske deltagelse og den kulturelle selvforståelse. De tillader nu færøske og grønlandske medlemmer at tale deres modersmål under debatter.

Den Grønne Bølge i Midten

Projektet “Den Grønne Bølge i Midten” sigter mod social inklusion og at styrke danske virksomheders adgang til kvalificeret arbejdskraft til den grønne omstilling. Gennem opkvalificering af ledige borgere og identificering af grønne potentialer i virksomheder skaber vi en bølgeeffekt, hvor deltagerne løser grønne opgaver og frigør ressourcer til nye grønne kompetencer.

Hvis du er interesseret i kurset, kan du kontakte os direkte på 28 87 28 16 for yderligere information.

EU og Danmark efter Covid-19

EU og hele Europa står over for udfordringer i forhold til sikkerhed med truslen fra øst, manglende forsyningssikkerhed og høje energipriser samt en deprimeret økonomi med høj inflation og det deraf følgende pres på velfærden.

Grønne mentale ambassadører

Projektet styrker den frivillige indsats gennem fysiske og online aktiviteter i alle kommuner for at forbedre de unges sundhed og trivsel, som beskrevet i den seneste VIVE-rapport. Gennem en grøn og bæredygtig tilgang styrkes borgernes selvværd ved at bidrage til klimaløsninger. Målet er at opbygge fællesskaber og engagere sårbare borgere, som deltager i arrangementer og bliver frivillige.

Julehjælp til økonomisk trængte

Gennem gavekort og gavekurve får enlige forsørgere et tilskud til at forsøde den dyre juletid.
Julehjælpen er finansieret af foreningen med støtte fra virksomheder og private.

Oplevelser i naturen om natten

Fællesskaber i naturen med hygge og bål kan give ro i sjælen og samtidigt kan fortællinger om naturen og om stjernehimlen drage os og give et pusterum fra hverdagens larm og stress.
Gennem en række aftener, hvor deltagerne mødes ved skovområde nær strand, som foreningen har adgang til, laves fælles mad over bål, og afhængigt af vejret arrangeres små orienteringsløb ved skov og strand. Hvis muligt, studeres stjernehimlen, planeterne og evt. Månen.
Arrangementerne foregår langt fra byernes lys, så Mælkevejen fremstår klart og tydeligt, hvilket er et fantastisk syn, som mange i byerne ikke ser ret ofte.
Projektet er finansieret af foreningen med støtte fra forskellige naturfonde.

Fællesspisning og netværksdannelse hos Street Food

Fællesspisning og netværksdannelse hos Street Food
Indledende online webinarer, hvor deltagerne kan mødes i et virtuelt miljø, hvis de ønsker det.
Senere mødes deltagerne fysisk hos Street Food, hvor der serveres mad fra forskellige nationaliteter. Madfællesskabet danner grundlag for opbygning af et fællesskab, hvor deltagerne taler sammen om sund kost og mental sundhed via frivillig katalysator. Derigennem oprettes et fysisk fællesskab.

Seniorers gen-indtræden på arbejdsmarkedet

For nogle ledige mennesker bliver det sværere at genindtræde på arbejdsmarkedet, hvis man er senior og eventuelt også har andre udfordringer. Gennem et samarbejde med udvalgte a-kasser og uddannelsesinstitution gennemføres en række forløb, hvor målet er at deltagerne kommer i ordinært arbejde og derigennem opnår en højere livskvalitet.
Forløbene indeholder fysisk undervisning, webinarer og individuel coaching.
Projektet er indirekte støttet af Beskæftigelsesministeriet via Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

Vandreture i efteråret

Alle årstider er gode at tilbringe i naturen.
Dette gælder også efteråret, hvor naturen og skovene står i mange inspirerende farver og duften fra den våde skovbund pirrer sanserne.
Med udgangspunkt heri arrangeres ture i naturen med naturvejleder, og hvor der også inddrages walk-and-talk om emner indenfor mental sundhed, og hvordan et samspil med naturen kan give os ny energi og afstresning.
Projektet er finansieret af foreningen.

Lokalt samvær om international madlavning

Aktiviteter, hvor deltagerne er på en fælles ”rejse”, der involverer madkulturer fra en række lande, samt fælles madlavning og spisning. Herved skabes et selvværd hos deltagerne ved at kunne lave anderledes mad, opnå viden om mad fra andre lande, og ved at opbygge et lokalt fællesskab.
Deltagerne lærer om mad, og hvad der er gode retter og sund mad fra andre lande, som derved kan bidrage til sund kost og derigennem forøgelse af mental sundhed.

Weekendophold for mænd med misbrugsproblemer

Gennem et weekendophold fra fredag til søndag med to overnatninger i et sommerhus nær skov og strand opnås et fællesskab, hvor der både er tid til afslapning og hygge uden alkohol og stoffer, og hvor der også via både frivillige og coaches arbejdes med mestringsstrategier gennem leg, øvelser og viden i naturen.
Der afholdes en serie af weekendophold, hvor den enkelte deltager i eet ophold. Efterfølgende kan deltagerne mødes i et virtuelt fællesskab.
Projektet er finansieret af foreningen.

Ung bæredygtig vækst

Formålet med projektet er at pressede unge med iværksætterdrømme ikke falder hen i ensomhed og social isolation, samt mister håbet og troen på deres drømme efter covid-19 pandemien. Forandringsteorien er, at iværksætteri skal give de unge en identitet og et håb om en lys fremtid.
Via et program med fokus på kompetenceudvikling og fælles møder, netværksaktiviteter og præsentation af ideer, opnås en teoretisk viden om iværksætteri, entrepreneurship og innovation samt sparring ud fra en vinkel med fokus på bæredygtighed og digitalisering.

Et Juleeventyr: ”Snekuglens Magi”

Et projekt, hvor unge i samarbejde med frivillige udarbejder en julekalender, der omhandler forskellige typer af sociale og personlige udfordringer, som både unge og voksne kan have, og som også kan påvirke pårørende.
Julekalenderen er en fiktiv serie i 24 afsnit, hvor man hver dag følger seriens familie i hverdagens juleforberedelser frem mod julen. Samtidigt følger vi familiens personlige og sociale udfordringer. Vi følger også datteren Theas ”rejse” i det danske samfund, hvor hun møder forskellige mennesker med psykiske eller sociale udfordringer – mennesker, der alle har et håb om en god jul og en god fremtid.
Formålet med serien er at skabe opmærksomhed om, hvordan vi kan håndtere konsekvenser af mentale helbredsudfordringer ved at forebygge og afhjælpe sociale og psykiske udfordringer for sårbare unge, børn og familier – herunder udfordringer med ensomhed, angst, stress, depression og mobning.
Projektet er støttet af Socialstyrelsen.

Nærværslinjen som et middel mod stress

Stress påvirker mange af os på et eller andet tidspunkt i livet, og kan føre til mistrivsel, ensomhed, sygdom, arbejdsløshed m.v. Vi ved, at det ofte kan være stressende at leve et dagligt liv med udfordringer på arbejdspladsen og daglige udfordringer i privatlivet derhjemme. Projektet sætter deltagerne i stand til at leve et fredeligt liv i harmoni ikke kun med sig selv og familien,  men også med naturen og med et bæredygtigt miljø. Gennem fysiske arrangementer i alle fem regioner, suppleret med online webinarer, inviteres deltagerne på en rejse gennem tankerne og giver viden om, hvorfor man oplever stressede situationer på arbejdet eller derhjemme, og giver værktøjer til håndtering heraf.
Projektet består af tyve fysiske arrangementer og tyve webinarer.
Projektet er støttet af Socialstyrelsen.

Fællesskab om Mad og Historie

Kulturel aktivitetsdag, hvor der både er online foredrag, fysisk besøg på vikingemuseum og efterfølgende fællesspisning.
Fem personer fra andre lande fortæller om deres landes historie omkring år 1000, som jo var vikingernes storhedstid i Danmark. Dermed får deltagerne mulighed for i fællesskab at få baggrundsviden, der kan danne grundlag for at forstå, hvordan kulturudviklingen foregik på andre kontinenter i verden, mens det i Danmark var storhedstiden for vikingerne. Denne viden danner også grundlag for det efterfølgende besøg på Vikingemuseet. Dagen sluttes af med fællesspisning.

Multikulturel fællesspisning og internationalt fællesskab

En række lokale arrangementer, hvor lokale borgere samles og har mad som et fællesskab. Der gives mulighed for på forskelligvis at sætte sig ind i forskellige madtraditioner, og der gives mulighed for i et fællesskab at spise forskellige typer af mad, mens snakken går, og der opbygges et bekendtskab, som deltagerne har mulighed for at bygge videre på, hvis de har lyst. Projektet bidrager til at forebygge ensomhed og derigennem integrere borgere, samt også ad denne vej forbedre den mentale sundhed.
Projektet er støttet af Velliv Foreningen.

Sommercamp for ledige

En workshopuge, hvor der med fokus på arbejdsmarkedet og genindtræden på arbejdsmarkedet, både arbejdes med hvad det gør ved én som person at være ledig, og hvordan der opbygges en positiv og struktureret hverdag. Desuden personlig sparring med ideer til hvordan der gennem forskellige virksomhedsrettede tiltag kan ske en gradvis tilknytning til arbejdsmarkedet.
Forløbet er primært målrettet sårbare unge udenfor arbejdsmarkedet og udenfor uddannelses­systemet.
Projektet er finansieret af foreningen.

EU, Danmark og fremtiden

Under covid-19 blev mange af os isoleret og det gik ud over den mentale sundhed, bl.a. med øget ensomhed og frygt for fremtiden. Men covid-19 har også fremskyndet en proces med en digital forestillingskraft og digitaliseret handlekraft.
Projektet består af en serie undervisningsvideoer om EU, Danmark og Fremtiden. Disse undervisningsvideoer giver baggrundsviden, og krydres efterfølgende med online webinarer, der afholdes live fra forskellige lokationer i Danmark.
Projektet er støttet af Europanævnet under EU.

Coronastafetten

Projekt efter Covid-19 pandemiens 1. periode for at gen-etablere det sociale samvær mellem lokale medborgere. Gennem en række stjerneløb med forskellige aktivitetsposter aktiveres et sammenhold i sommerlige omgivelser, der spreder liv og glæde for de fremmødte, og fællesskabsfølelsen genskabes efter længere tids mere eller mindre tvunden isolation grundet covid-19.

Bipolarium

Udvikling af en app målrettet sårbare unge med bipolar lidelse. Med appen er det muligt at monitorere det daglige mentale helbred, og at opsætte individuelle parametre til livsmestring. Det er desuden muligt at dele oplysningerne med pårørende, hvis det ønskes, idet pårørende ofte kan se svingninger før den unge selv.
Samtidigt lægger appen op til, at den unge får mulighed for at se faresignaler i perioden op til potentielle depressive eller maniske perioder.
Udviklingen af appen er finansieret af foreningen med støtte fra Socialstyrelsen.

DANSK SOCIALARBEJDE

©Copyright 2024. Dansk Socialarbejde